ACT plaatjeLeer flexibel en gecommitteerd vanuit eigen waarden je loopbaan aangaan 

Opbrengsten:
 Je krijgt Inzicht in wat je eigenlijk wilt doen in je leven
 Je gaat flexibeler en veerkrachtiger met je loopbaan om
 Je leert om met meer afstand je gedachten en gevoelens te observeren
 Je maakt een op jouw waarden gebaseerd loopbaanplan.
 Je leert een nieuw coachkader gebaseerd op de vernieuwende Acceptance and Commitment Therapy toepassen op vraagstukken van je (toekomstige) cliënten. 

Introductie ACT:
Een vernieuwende vorm van loopbaanbegeleiding, gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy (ACT), biedt een coachkader om op een andere meer flexibele manier om te gaan met het leven. ACT is een coachvorm waarbij cliënten geleerd wordt een acceptatiegerichte houding aan te nemen ten opzichte van hun emoties en gedachten. In tegenstelling tot de meeste loopbaanbegeleidingsvormen waarin reflecteren centraal staat, wordt binnen ACT (Hayes e.a., 2006) mensen aangeleerd zichzelf minder te identificeren met hun gedachten, onzekerheid te accepteren, mindful aanwezig te zijn in het hier en nu en het zelf als context te ervaren waardoor signalen binnen en buiten het zelf beter kunnen worden waargenomen. Dit draagt bij aan het loslaten van de controle waardoor er meer ruimte ontstaat voor exploratie. Hiernaast worden waarden verhelderd en wordt aangeleerd te handelen vanuit deze waarden wat leidt tot binding met keuzes. Kern van ACT is de filosofie dat het vechten tegen onvermijdelijke zaken uiteindelijk ten koste gaat van een waardevol leven.


In onderstaande filmpje komt de kern van ACT naar voren:

Voor wie

Je bent afgestudeerd als toegepast psycholoog en je hebt behoefte aan meer inzicht en begeleiding bij het vormgeven van je loopbaan. Tegelijkertijd ben je geïnteresseerd in het aanleren van vernieuwende en effectieve coachtechnieken. Je vindt het leuk om in een groep mede afgestudeerd toegepast psychologen het geleerde toe te passen en ervaringen uit te wisselen.

Inhoud

In 3 keer 4 uur gebruiken we het ACT coachkader om jouw loopbaan een boost te geven. Tegelijkertijd leer je de theorie en de praktijk van ACT toepassen op jouw toekomstige cliënten. Deze kennis en vaardigheden kun je toepassen in je werk als toegepast psycholoog.
De onderwerpen die aan bod komen zijn:
• Persoonlijke waarden en ambities verhelderen
• Omgaan met negatieve gedachten en gevoelens
• Jouw koers bepalen en vasthouden
• ACT coachkader zelf toepassen

Algemene informatie:

  • Data eerstvolgende training: Dinsdag 10 oktober, dinsdag 17 oktober, dinsdag 31 oktober, van 11.00-15.30.
  • Locatie: Haarlem
  • Max. 15 deelnemers
  • Prijs: €275 (inclusief lunch)

Je kan je aanmelden voor de training via dit aanmeldingsformulier.

Achtergrond Trainers

Drs. Hadassa Kruithof en Drs. Michiel Oudega geven de training. Zij zijn verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam en werken daar als docent en onderzoeker in de minor Psychologie van Studiekeuze en Loopbaanbegeleiding. Zij hebben ruime ervaring in loopbaanbegeleiding. Zij zien veel kansen en toegevoegde waarde in het toepassen van ACT binnen loopbaanbegeleiding. Zo hebben zij een studiekeuzetraject ontwikkeld voor dienst studentzaken van de Hogeschool van Amsterdam ontwikkeld en uitgevoerd en ontwikkelen zij nu een blended begeleidingstool op basis van ACT voor langstudeerders.

Hadassa KruithofMichiel Oudega