0
0
0
s2sdefault

Vragen? Ik? Iets aan iemand vragen? Natuurlijk niet! Dat is voor mij helemaal niet nodig. Wat kan iemand anders nu voor mij doen? En waarom zou iemand iets voor mij doen? Iedereen heeft het al druk genoeg met zichzelf. Nee hoor en trouwens ik kan alles best wel zelf!
Waar komt het toch vandaan dat we het soms moeilijk vinden om iets aan iemand te vragen?

 Het leven wordt er een stuk makkelijker door als we wel eens iets aan iemand anders vragen. En…. de oplossing voor jouw probleem of jouw vraagstuk is veel sneller voor handen. Want er is namelijk niet één iemand die er over nadenkt, er zijn meerdere mensen die gaan nadenken. En iedereen zoekt op een andere plek. En anderen hebben soms ook een ander netwerk, waar ze ook weer iets aan kunnen vragen. Er kan een waar sneeuwbal effect ontstaan als we iets vragen. Mensen willen graag helpen. Als iemand iets aan jou vraagt wat doe je dan? Soms ben je best vereerd als iemand iets aan je vraagt. Je gaat dan gelijk kijken of je die persoon kan helpen. Denk je dat het andersom anders zou zijn? Natuurlijk niet! Als je vraagt komen mensen met oplossingen waar je zelf niet aan had gedacht. En de ene keer zul je er niks aan hebben en aan andere keer weer wel. 
Hoe zorg je voor nieuwe ideeën?
• Vertel anderen over de belangrijke zaken waar jij mee bezig bent.
• Vertel heel concreet waar jij naar op zoek bent, hoe moet het er uit zien, om hoeveel gaat het, waar moet het aan voldoen etc..
• En…. vraag wat je van de ander nodig hebt
• Zoek de personen die jou zouden kunnen helpen bewust op.
Deel met anderen waar je mee bezig bent en zorg samen voor een sneeuwbaleffect.

Bio: Mijn naam is Monique, ik ben 47 jaar en toegepast psycholoog. Praten met vrienden en onbekenden over het leven, over onze dromen, onder het genot van een wijntje, is voor mij een heerlijk tijdverdrijf. Ik heb een eigen bedrijf en een intensief programma ontwikkeld waarbij mensen meer grip op hun leven krijgen. Ik blog over de dagelijkse dingen die op ons pad komen en geef tips vanuit de psychologie hoe je hier mee om kunt gaan.

TP-Vacatures

- No Current Openings -