0
0
0
s2sdefault

Heerlijk even wegdromen! Terwijl ik lig in het gras of loop langs het strand. Dromen over situaties waarvan je verwacht dat ze nooit tot de werkelijkheid zullen behoren. Het is ontspannend om je jouw leven voor te stellen zonder te denken in grenzen of belemmeringen. Dat je jezelf voorstelt als iemand die alles kan, alles wil en alles kan bereiken wat hij wil. Het lijkt of onze “droomwereld” een wereld is die niet bestaat, een wereld waarin het onmogelijke mogelijk wordt.

Hoe komt het dat we denken dat onze dromen in de “echte” wereld niet mogelijk zijn. Dromen lijken wel onwerkelijk, maar als we er over dromen is het blijkbaar wel een situatie waarnaar we verlangen. Het zegt iets over wat we diep van binnen willen. Over  een situatie waarin we ons graag zouden willen begeven. Waarom doen we dan alsof het onbereikbaar zou zijn? Terwijl we ons er zo goed bij voelen. Je zou bijna kunnen denken dat er elementen in de droom aanwezig zijn die je stiekem best wel zou willen en misschien ook wel zou kunnen uitvoeren. Hoe realiseerbaar is jouw droom? Is het leven zo maakbaar? We durven daar nauwelijks in te geloven. Maar neem eens de proef op de som en bepaal voor jezelf of het leven, al is het voor een klein deel, toch maakbaar is. Neem hiervoor de volgende stappen:
• Welk element van jouw droom zou je graag werkelijkheid zien worden?
• Hoe kun je dit element zo klein mogelijk maken, zodat het realiseerbaar wordt?
• Welke van jouw kwaliteiten kun je inzetten?
• Wie van jouw vrienden, kennissen of familie kunnen jou hierbij helpen?
• Maak een stappenplan dat bestaat uit héle kleine realiseerbare stappen.
Maak zo van een klein stukje van jouw droom werkelijkheid en geniet!    

Bio: Mijn naam is Monique, ik ben 47 jaar en toegepast psycholoog. Praten met vrienden en onbekenden over het leven, over onze dromen, onder het genot van een wijntje, is voor mij een heerlijk tijdverdrijf. Ik heb een eigen bedrijf en een intensief programma ontwikkeld waarbij mensen meer grip op hun leven krijgen. Ik blog over de dagelijkse dingen die op ons pad komen en geef tips vanuit de psychologie hoe je hier mee om kunt gaan.

TP-Vacatures

- No Current Openings -